Bio

Ik ben schrijfster en schreef diverse non-fictie boeken, voordat ik op 3 september 2019 debuteerde met mijn roman: Lichter dan ik.
Het boek won de Boekhandelsprijs van 2020 en belandde op de longlist van de Libris Literatuurprijs en de shortlist van de Hebban debuutprijs 2020. Momenteel werk ik aan mijn tweede roman, die hopelijk eind 2021 verschijnt. Ook met dit boek wil ik mijn inheemse en Indische voormoeders een stem geven die lezers van binnenuit vertelt over de koloniale samenleving in Nederlands-Indië.

Ik werd geboren in Amersfoort en woon in Amsterdam, samen met mijn man Auke Kok.

Vragen, opmerkingen, tips, contact, mail naar Dido Michielsen.

Of laat het weten in de reacties.

foto Harold Pereira

2 Comments

 • May 30, 2013

  Ruth Boxum-Meijer

  Hallo Dido, Ik ben geadopteerd uit India en en ben eindejaarsstudent bij de 4 jarige opleiding Psycho dynamica. Ik ga mij zeer binnenkort buigen over mijn scriptie “Tussen 2 werelden in”. Deze gaat over de gevolgen van geadopteerd zijn. Ik zou daarom heel graag je boek: “wennen en hechten” willen kopen. Alleen overal krijg ik “uitverkocht” te zien. Heb je ajb nog een exemplaar voor mij? Uiteraard tegen het tarief.
  Sta je evt. open voor een interview mocht ik wat verder zijn met mijn scriptie? Ik wil vooral de gevolgen van een adoptie onderzoeken, wat neem je onbewust allemaal mee van je biologische familie, met welke gevolgen groei je dan in een vreemd ander land op. Welke therapeutische technieken kan psychodynamica bieden. Niet alleen voor de geadopteerden op latere leeftijd maar ook voor de adoptieouders die vastlopen met de vaak gecompliceerde opvoeding.
  Ik wacht je reactie af.
  Met vriendelijke groet,

  Ruth Boxum-Meijer

  • May 31, 2013

   Dido

   Hi Ruth, wil je me je email adres sturen naar: didomichielsen@gmail.com?
   dan kan ik wat vragen beantwoorden. Boek kan geregeld worden, interview uiteraard ook.
   heb je ‘somewhere between’ toevallig gezien? een film van een Amerikaans Chinees geadopteerde vrouw van jouw leeftijd schat ik?