Dochters van ver; belevenissen van een adoptiemoeder

Over de adoptieprocedure van onze twee dochters.

Als aanstaande adoptieouder lees je alles over dit onderwerp. In de jaren voordat wij onze oudste zouden adopteren, was dit tamelijk deprimerende kost. Een adoptie kon eigenlijk alleen maar fout aflopen, luidde de conclusie van diverse auteurs/adoptiedeskundigen.

Tijd voor een tegengeluid, leek mij. Het boek verscheen in 2002 bij uitgeverij Prometheus (de derde druk in 2005 bij uitg. Archipel) en bezorgde me enige faam in adoptieland. Ik gaf lezingen over het boek en tot in de binnenlanden van China werd ik door Nederlandse adoptieouders herkend. Tegenwoordig nog als ebook verkrijgbaar.

Inzien of kopen?

Tags from the story
,
Written By
More from Dido
Meet my great-great-grandmother
In de Moesson van september 2019 een interview, gehouden door Lara Nuberg...
Read More
Join the Conversation

1 Comment

  1. Zojuist heb ik Lichter dan ik gelezen. Ik ben er zeer van onder de indruk. Ongelofelijk hoe inlandse vrouwen door mijn voorouders, de blanke totoks, werden behandeld. Tot het laatst in de roman bleef ik hopen dat Isah haar dochters terug zou vinden, maar helaas gebeurde dat niet. Tegenwoordig is er veel mogelijk via dna-onderzoek en via Internet, maar begin 20e eeuw bestond dat allemaal nog niet. Ik vroeg me af of dit verhaal gaat over een voormoeder van de schrijfster, of dat het fictie is, maar wel gebaseerd op historische feiten. Mijn bewondering voor de auteur van deze aangrijpende roman blijft even groot.

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *